Nieuws

"Afscheid FBK-Games puur om financiële redenen"

FBK Games in Hengelo
FBK Games in Hengelo
Met pijn in het hart neemt Hengelo afscheid van de FBK-Games. "Want ze waren jarenlang het uithangbord van de stad", zegt wethouder Erik Lievers van sportzaken. "Het is puur om financiële redenen dat we het atletiekstadion overdoen aan FC Twente. De voetbalclub wil 6 tot 7 miljoen euro investeren in Hengelo."
In de alternatieve plannen van de FBK-Games blijft er een tekort van 100.000 euro bestaan voor de gemeente. "Dat tekort zou ik dan voor een deel moeten neerleggen bij de breedtesport en dat wil ik absoluut niet", aldus de D66-wethouder.
Lievers lanceerde vrijdag namens het college van B en W het voorstel dat dinsdag 5 november aan de orde komt in de gemeenteraad. "Het is nog geen gelopen race, de raad kan anders beslissen, maar de plannen van FC Twente zijn in mijn ogen beter. De club wil 6 tot 7 miljoen euro investeren, wil extra activiteiten voor de breedtesport toevoegen op het sportpark en de gemeente kan zijn volledige bezuiniging realiseren."
Lievers snapt de emoties en de weerstand bij de atletiek, maar plaatst ook een kanttekening. "Instanties als de Atletiekunie roepen allemaal hoe belangrijk de FBK-Games zijn, maar niemand is bereid een financiële bijdrage te leveren. Dat is me wel opgevallen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.