Nieuws

Boek over overleden soldaat Mark Schouwink uit Hengelo

Mark Schouwink kwam op 18 april 2008 om het leven in Afghanistan
Mark Schouwink kwam op 18 april 2008 om het leven in Afghanistan
Er komt een boek over de overleden soldaat Mark Schouwink uit Hengelo. De ouders van Mark, Gerard en Gisela, hebben het boek, dat de titel 'Mark Schouwink, killed in action' krijgt, zelf samengesteld. Mark overleed op 18 april 2008 bij een aanslag met een bermbom in Afghanistan.
Gerard Schouwink over het boek: "Vanaf 18 april 2008 hebben we een intens contact gehad met het peloton van Mark en Dennis in Afghanistan. Zij schreven ons wat zij meemaakten en wij hen wat wij hier in Hengelo mee maakten. Allemaal recht uit het hart, ongecensureerd. Het boek laat zien hoe Defensie met verliezen omgaat, wie Mark was en hoe de mensen met ons omgaan en zijn gegaan. Het is een hommage aan allen."

Eerste exemplaar voor Peter van Uhm

Het boek wordt op 3 december 2013 gepresenteerd. Biografieschrijfster Suzan Tideman heeft het boek volgens de ouders van Mark echt af gemaakt. Gerard Schouwink: "We zijn zelf erg onder de indruk van het uiteindelijke eindresultaat. Hadden nooit gedacht dat het zo mooi en dierbaar zou worden." Het eerste exemplaar van het boek wordt aan Peter van Uhm overhandigd. Van Uhm was commandant der strijdkrachten, zijn zoon overleed bij dezelfde aanslag in Afghanistan. De opbrengst van het boek gaat naar de Stichting Hulphond Nederland, afdeling Veteranenhulphonden. Het boek is volgens de ouders van Mark niet alleen een hommage aan hem, maar ook aan Defensie en aan de eenheid waar Mark bij diende.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.