Nieuws

Oud-neuroloog voelt zich slecht na tuchtzaak

De omstreden oud-neuroloog Ernst Jansen Steur voelt zich slecht na afloop van zijn tuchtzaak voor het Medisch Tuchtcollege. Hij zei dat na afloop van de zitting tegen RTV Oost.
Eerder vertelde de oud-neuroloog vandaag tegen de regionale zender dat de confrontatie met oud-patiënten hem zwaar was gevallen en dat hij een ellendig gevoel heeft na de emoties bij z’n ex-patiënten. Het is de eerste keer dat hij een verslaggever van RTV Oost te woord heeft gestaan.

"Jansen Steur: oprecht spijt"

Aan het einde van de procesdag van de tuchtrechter verklaarde Jansen dat hij de vijf patiënten excuses wilde maken en dat hij oprecht spijt heeft voor hun leed. Toch blijft ervan overtuigd dat hij de juiste diagnoses heeft gesteld. De vijf patiënten die de klacht voor het tuchtcollege zagen behandeld, geloven niets van de oprechtheid van de woorden van Jansen. Zo wilde de arts niet dat zijn stem te horen zou zijn tijdens het proces voor de tuchtrechter. Ook stond hij verder niemand van de pers te woord.
Jansen Steur erkende vandaag voor de tuchtrechter dat hij marihuana voorschreef aan een patiënt en dat hij de softdrugs op voorraad had. Die voorraad kreeg hij van een andere patiënt die bekend stond als drugsdealer. Volgens Jansen Steur een betrouwbare man. Het tuchtcollege doet vrijdag 20 december uitspraak. Maandag begint het strafproces tegen de oud-neuroloog die ervan verdacht wordt met opzet foutieve diagnoses te hebben gesteld.
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.