Betaald voetbal

Van Dijk maakt bij Heracles basisdebuut in eredivisie

Bij Heracles Almelo krijgt Leon van Dijk zondag in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles voor het eerst een basisplaats in de eredivisie. De 21-jarige verdediger vervangt Mike te Wierik, die nog kampt met een kuitblessure.
Van Dijk is bezig aan zijn derde seizoen bij Heracles Almelo, maar kwam tot nu toe nog niet verder dan twee invalbeurten in de eredivisie. Afgelopen woensdag stond hij ook al in de basis in de bekerwedstrijd tegen topklasser Excelsior'31.
Trainer Jan de Jonge kan in Deventer geen beroep doen op Milano Koenders, Aleksei Kangaskolkka en Dario Vujicevic. Simon Cziommer, die deze week wat last had van zijn hamstring, is wel weer fit.
De wedstrijd in de Adelaarshorst is een bijzondere voor doelman Remko Pasveer. Hij kwam van 2008 tot 2010 op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles en heeft warme herinneringen aan die periode: "We hebben er veel successen behaald. Niet qua prijzen, maar wel qua spel. We hebben lang meegedaan om het kampioenschap, tot het eind meegedaan in de play-offs om promotie naar de eredivisie af te dwingen en in de beker de halve finale gehaald. Als ploeg hebben we toen de club redelijk in de lift gebracht en ook buiten het veld heb ik daar een hele prettige tijd gehad."
Met Heracles heeft de doelman ook een goede week achter de rug met de stunt bij Feyenoord (2-1 winst) en de ruime bekerzege op Excelsior'31 (5-2). Pasveer: "Er komen steeds meer vastigheden in het team en we weten steeds beter wat we aan elkaar hebben. Er groeit iets, maar we moeten ons niet het gevoel laten aanpraten dat we in een flow zitten en niet te kloppen zijn, want zo is het niet."
Heracles Almelo presteert dit seizoen beter in uitwedstrijden, terwijl Go Ahead Eagles in eigen huis al ruim een jaar ongeslagen is. Pasveer: "Ik verwacht een open potje met veel sfeer in het stadion."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.