nieuws

Politie Almelo filmt uitzetting van veelpleger uit Polen

Veelpleger uit Polen werd op internationale trein gezet
Veelpleger uit Polen werd op internationale trein gezet
De politie in Almelo heeft een filmpje op Facebook gezet waarin is te zien hoe agenten een veelpleger uit Polen op de trein zetten.
Bij het filmpje heeft de politie ook een bericht geplaatst. Daarin staat te lezen dat er in Almelo een aantal veelplegers rondloopt. "Politie, Openbaar Ministerie, advocatuur en de rechterlijke macht dweilen met de kraan open. Er wordt onevenredig veel tijd besteed aan deze verdachten. Politiemensen in Almelo zoeken naarstig naar een oplossing voor dit probleem, maar voelen zich hierin alleen staan. Protocollen, opgelegd vanuit dezelfde politieorganisatie en het OM, maken slechts een patroonmatige beweging: oppakken, naar het arrestantencentrum in Borne brengen, verhoren, proces-verbaal opmaken en in overleg met justitie heenzenden, terug naar Almelo. Niet alleen worden burgers hiermee tekort gedaan, maar ook ondernemers leiden eronder."
Gisteren vond de politie het welletjes en zette een 23-jarige Pool op de trein naar Berlijn. Het treinkaartje kreeg de man betaald. Verder dan Berlijn reikte het politiebudget niet. De man werd ongeveer een half jaar geleden ontslagen bij een fabriek in Twente. Na zijn ontslag pleegde hij 66 winkeldiefstallen. Telkens gaf hij aan dat hij graag terug wilde naar Polen, maar dat hij geen geld had voor de reis.
Als de man niet meer terugkomt naar Almelo is de actie voor de politie geslaagd én voor herhaling vatbaar. De politie zoekt nog sponsoren voor de treinkaartjes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.