Staphorst te sterk voor Go Ahead Kampen

De Overijsselse derby tussen Staphorst en Go Ahead Kampen is een prooi geworden voor Staphorst. De thuisploeg won zaterdagmiddag met 5-2 van de buurman uit Kampen.
Staphorst was de betere ploeg in eigen huis en kwam al na tien minuten op voorsprong via Ferdi ter Avest. Na 36 minuten verdubbelde Philip Ties de score. De middenvelder benutte een strafschop. Na rust ging Go Ahead Kampen op jacht naar de aansluitingstreffer en vond binnen het uur het net. Madhi Doufikar was verantwoordelijk voor de 2-1.
Tien minuten na de aansluitingstreffer was het gat weer twee in het voordeel van Staphorst. Derrick Timmerman tekende voor de 3-1. Via Martijn Brakke liep Staphorst een kwartier voor tijd zelfs uit naar 4-1. Nick Bakker deed nog wat terug namens Go Ahead Kampen, maar het slotakkoord was voor Rob Mijnheer, die de eindstand bepaalde op 5-2. Go Ahead Kampen beëindigde de wedstrijd met tien man, omdat Hicham Ziyech vlak voor tijd met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.