Nijhuis overtuigend naar goud op ONK kortebaan

Moniek Nijhuis
Moniek Nijhuis heeft zaterdagmiddag haar tweede gouden medaille gehaald bij de Open Nederlandse Kampioenschappen kortebaan in Dordrecht. De zwemster uit Overdinkel won vrijdag al goud op de 100 meter schoolslag en was zaterdag ook oppermachtig op de 200 meter schoolslag.
Nijhuis tikte in de Sportboulevard aan in 2.25,01. De Overdinkelse had in Dordrecht weinig concurrentie. Kristel Doreleijers pakte zilver, maar moest bijna acht seconden toegeven op Nijhuis. Carmen van de Rijt maakte het podium compleet.
Vrijdag zwom Nijhuis de 100 meter schoolslag in 1.05,83. Anouk Elzerman werd tweede met 1.06,55. De bronzen plak ging naar Kristel Doreleijers.