FC Twente geeft voorsprong weg tegen NEC

FC Twente heeft zaterdagavond 'slechts' een punt overgehouden aan het thuisduel tegen NEC. De Enschedese ploeg gaf een 2-0 voorsprong uit handen; 2-2.
FC Twente was de eerste helft de betere ploeg en dat leverde na ruim twintig minuten de openingstreffer van Eghan op. Hij was alert na een redding van doelman Johnsson op een inzet van Castaignos. Tien minuten later schoot Promes de tweede treffer binnen na een fraaie aanval. Twente had volledige controle over het duel en had kansen op meer, maar ging de rust in met een 2-0 voorsprong.
Na rust ging de tegenstander uit Nijmegen iets brutaler spelen en dat leverde de aansluitingstreffer van Rieks op. En de gasten kwamen na een uur zelfs op gelijke hoogte. Jantscher zorgde voor de gelijkmaker in Enschede. Twente werd daarna weer iets beter en ging op zoek naar de winnende treffer, maar die vond het niet en dus bleef het bij 2-2 in Enschede.

FC Twente - NEC 2-2

1-0 Shadrach Eghan (23)
2-0 Quincy Promes (34)
2-1 Søren Rieks (53)
2-2 Jakob Jantscher (60)
Arbiter: Higler
Geel: Jahanbakhsh, Promes, Bengtsson
FC Twente: Marsman, Rosales, Bjelland, Bengtsson, Koppers (Schilder/82), Gutierrez, Eghan (Corona/66), Ebecilio, Tadic, Castaignos (Djordjevic/86), Promes.
NEC: Johnsson, Vermijl, Van Eijden (Cmovs/73), Breuer, Leiwakabessy, Palsson, Koolwijk, Conboy (Stutter/76), Rieks, Higdon (Jahanbakhsh/46), Jantscher.