PEC Zwolle pakt punt bij PSV in Eindhoven

PEC Zwolle heeft zaterdagavond gelijkgespeeld op bezoek bij PSV. De ploeg van trainer Ron Jans kwam terug van een achterstand en zag het duel eindigen in 1-1.
De wedstrijd begon dramatisch voor PEC, want al na drie minuten kopte Bruma de openingstreffer achter Ter Wielen. Die achterstand voor de Zwolse ploeg duurde echter niet lang. Benson zorgde binnen het kwartier voor de gelijkmaker door van dichtbij binnen te tikken. Na twee kansen voor PSV was Saymak nog het dichtst bij de voorsprong, maar zijn schot eindigde op de lat en dus was de ruststand 1-1.
Na rust was PSV dicht bij een doelpunt, maar Broerse haalde bal van de lijn. Daarna was doelman Ter Wielen belangrijk voor PEC met enkele goede reddingen. Tien minuten voor het einde kwam Furdjel Narsingh in het veld bij Zwolle en dat betekende dat de broers (Luciano speelt bij PSV) voor het eerst tegen elkaar speelden in de eredivisie. Vijf minuten voor het einde was er een domme rode kaart voor Fred Benson. De doelpuntenmaker nam de bal mee terwijl PSV een doeltrap mocht nemen en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Narsingh was even later nog dicht bij de 1-2, maar hij schoot net langs de kruising. Daardoor bleef het bij 1-1 en hielden beide ploegen een punt over aan de wedstrijd.

PSV - PEC Zwolle 1-1

1-0 Jeffrey Bruma (3)
1-1 Fred Benson (14)