nieuws

Oud-neuroloog Jansen Steur nu voor strafrechter

Jansen Steur komt aan bij de rechtbank in Zwolle
Jansen Steur komt aan bij de rechtbank in Zwolle
Voor de rechtbank in Almelo begint maandag het strafproces tegen de omstreden oud-neuroloog Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Hij moet zich verantwoorden voor de gevolgen van tientallen foutieve diagnoses bij oud-patiënten.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft één van die patiënten na de foutieve diagnose zelfmoord gepleegd. Een andere patiënt overwoog zelfmoord en een derde patiënt werd doorverwezen naar een verzorgingshuis waar hij enige tijd verbleef. Ook wordt Jansen Steur verdacht van diefstal van medicijnen en verduistering van onderzoeksgeld.
Afgelopen vrijdag bood de arts enkele oud-patiënten excuses aan tijdens een zitting van het Medisch Tuchtcollege in Zwolle, maar hij hield vol geen fouten te hebben gemaakt. Tegenover RTV Oost bekende hij zich slecht en ellendig te voelen en dat de tuchtzaak hem zwaar tegenviel.
De strafzaak in Almelo is uitgesmeerd over zestien zittingsdagen. De uitspraak is pas februari volgend jaar. Via @rechtszaken is een live-verslag van de zaak te volgen via Twitter.
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.