Nieuws

Hardenberg betreurt vertrek Wehkamp.nl naar Zwolle

De gemeente Hardenberg betreurt dat het distributiecentrum van Wehkamp.nl vertrekt naar Zwolle. Hardenberg heeft naar eigen zeggen 'alles in het werk gesteld' om het bedrijf binnen de gemeentegrenzen te houden.
Burgemeester Snijders van Hardenberg vindt het ongelooflijk jammer dat Wehkamp vertrekt. Hij zegt toch blij te zijn dat de arbeidsplaatsen behouden blijven voor de regio. In het distributiecentrum in Dedemsvaart werken 200 vaste krachten, die de mogelijkheid krijgen om mee te gaan naar de nieuwe werkplek in Zwolle.
De gemeente Hardenberg heeft meteen contact gezocht met de gemeente Zwolle toen bleek dat Wehkamp.nl wilde vertrekken uit de gemeente. "Samen met de provincie Overijssel en de Herstructureringsmaatschappij bedrijventerreinen Overijssel hebben we voorkomen dat het bedrijf uit de regio zou vertrekken", aldus burgemeester Snijders van Hardenberg.
De nieuwe locatie op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle ligt pal naast de A28, waardoor een snelle aan- en afvoer van goederen mogelijk is. Dat was volgens wethouder De Heer van Zwolle een van de doorslaggevende argumenten. De keuze van Wehkamp om juist in Zwolle een nieuw distributiecentrum te bouwen is voor De Heer een bevestiging van de sterke positie van de regio.
Wehkamp is in 1952 begonnen in Slagharen en in 1956 verhuisde het bedrijf naar Dedemsvaart. Wehkamp's Fabriekskantoor, zoals het bedrijf in de begintijd heette, verkocht toen matrassen en bedtextiel.
Meer over de geschiedenis van Wehkamp in een aflevering van Het Oversticht uit 2002. De aflevering kunt u op deze pagina terugkijken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.