nieuws

Strafzaak tegen Jansen Steur door velen gevolgd

Pers voor het Gerechtsgebouw in Almelo
Pers voor het Gerechtsgebouw in Almelo
Voor de rechtbank in Almelo is om half tien de strafzaak begonnen tegen de oud-neuroloog Jansen Steur van het MST in Enschede.
Er is veel belangstelling voor de strafzaak. Behalve een aantal slachtoffers zijn er zo'n veertig journalisten uit binnen- en buitenland die de zittingen volgen. Voor de strafzaak zijn zestien zittingsdagen uitgetrokken. Vandaag wordt de tenlastelegging voorgedragen. Jansen Steur wordt verdacht van 21 feiten, waaronder benadelen van patiënten. Een van hen heeft hij in hulpeloze toestand achtergelaten waarna ze is overleden. Maar ook gaat het om verduistering van 88.000 euro. Dat komt vandaag aan de orde.
Advocaat Van Gaal van Jansen Steur gaf vanmorgen aan dat hij in elk geval getuige-deskundigen op zitting wil horen omdat er tegenstrijdige rapporten zouden zijn over de oorzaak van de zelfdoding van een ex-patiënt. Die zelfdoding zou het gevolg zijn van de medicatie die door door de oud-neuroloog was voorgeschreven, maar de advocaat betwijfelt dat.
De uitspraak in de grootste medische strafzaak in Nederland ooit, volgt pas op 11 februari. Afgelopen vrijdag moest Jansen Steur zich verantwoorden voor het medisch tuchtcollege na klachten van vijf patiënten. Het tuchtcollege bepaalt volgende maand of de oud-neuroloog fouten heeft gemaakt en niet meer als arts ingeschreven mag staan in het zogenoemde BIG-register.
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.