nieuws

Ombudsman keurt filmpje op Facebook van politie Almelo af

De politie in Almelo had het filmpje over een Poolse veelpleger die op de trein wordt gezet, niet op Facebook moeten zetten. Dat stelt de Nederlandse ombudsman Brenninkmeijer.
"Dit draagt bij aan de negatieve beeldvorming in Nederland over Polen''. Brenninkmeijer wil de politie vragen stellen over de kwestie, omdat die te veel vraagtekens oproept.
"Ging de man wel echt vrijwillig het land uit? Door de taalproblemen heb ik twijfels over de duidelijkheid. Het is eigenlijk een uitzettingsmaatregel. Als de agenten geld hebben ingezameld om een treinkaartje te kopen, is dat liefdadigheid. Dat is mooi, maar dan zet je het niet op Facebook."
De werkloze 23-jarige Pool kreeg vorige week van agenten, na zijn zoveelste inbraak, een treinkaartje om het land uit te reizen. De agenten filmden dat en plaatsten het filmpje op Facebook. Volgens hen was dit het enige juiste om te doen in de strijd tegen veelplegers.
Volgens critici zoals de Bond van Wetsovertreders BWO zijn de agenten hun boekje te buiten gegaan en op de stoel van het Openbaar Ministerie gaan zitten. Ook de korpsleiding zet vraagtekens. CDA-kamerlid Van Hijum stelt in de Tweede Kamer morgen vragen over de kwestie.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.