nieuws

Strafzaak Jansen Steur begint met vertraging door technische problemen

De start van de strafzaak tegen Jansen Steur verloopt vanmorgen niet vlekkeloos. Door technische problemen moest de zitting geschorst worden.Â
Rond half tien startte de behandeling van de strafzaak tegen oud-neuroloog Jansen Steur van het MST in Enschede. Hij wordt verdacht van 21 strafbare feiten, waaronder het in hulpeloze toestand achterlaten van een patiënte waarna zij kwam te overlijden. Maar Jansen Steur wordt bijvoorbeeld ook verdacht van het verduisteren van 88.000 euro.

Geluidsproblemen

Door problemen met het geluid moest de zitting vanmorgen langere tijd geschorst worden. Daardoor liep de behandeling van de zaak anderhalf uur vertraging op. Voor de strafzaak zijn in totaal zestien zittingsdagen uitgetrokken.

Naast strafzaak ook een tuchtzaak

Naast de strafzaak loopt er ook een tuchtzaak tegen de oud-neuroloog. Afgelopen vrijdag moest Jansen Steur zich voor het Medisch Tuchtcollege verantwoorden na klachten van vijf patiënten. Het tuchtcollege bepaalt volgende maand of de oud-neuroloog fouten heeft gemaakt en of hij als arts geschrapt moet worden uit het BIG-register.
De oud-neuroloog maakt vandaag tijdens de strafzaak een meer gespannen indruk dan afgelopen vrijdag tijdens de tuchtzaak.
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.