nieuws

Apothekers gewaarschuwd voor oud-neuroloog Jansen Steur

Psychiaters gewaarschuwd voor Jansen Steur
Psychiaters gewaarschuwd voor Jansen Steur
Apotheken in de wijde omgeving van Enschede waren gewaarschuwd geen medicijnen te verstrekken aan oud-neuroloog Jansen Steur. Dat bleek vanmiddag in de strafzaak tegen de oud-neuroloog.Â
Het gaat om een waarschuwing in 2003 van de psychiaters van Jansen Steur. Hij stond bij hen onder behandeling. In die tijd vervalste hij recepten, schreef recepten uit op eigen naam en stal receptenblokken van een collega, maar ook van zijn psychiaters. Jansen Steur was verslaafd aan medicijnen.
De advocaat van Jansen Steur wil onder meer een deskundige horen die onderzoek heeft gedaan naar de medicijnverslaving van Jansen Steur. De deskundige is echter op vakantie in Bonaire. De rechtbank heeft na een schorsing ingestemd met het horen van de getuigen. Dat mag schriftelijk.
De rechtbank heeft de zittingen vanmorgen twee keer geschorst; eenmaal vanwege geluidsproblemen, de tweede keer om onder meer te overleggen over het horen van de getuigen. De oud-neuroloog en de slachtoffers zitten in dezelfde zaal maar worden ook tijdens de schorsingen uit elkaar gehouden. Jansen -Steur ging via een andere deur naar buiten en weer naar binnen.
Volgens de journalisten die vrijdag ook de zaak van de oud-neuroloog voor de medische tuchtcommissie bijwoonden is de verdachte nu duidelijk zenuwachtiger. Hem hangt een gevangenisstraf van enkele jaren boven het hoofd. Voor de strafzaak is zestien dagen uitgetrokken. De uitspraak is op 11 februari. 
 
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.