nieuws

Enkeltje Almelo-Berlijn niet juiste weg volgens minister Opstelten

Minister Opstelten
Minister Opstelten
Het op de trein zetten van een Pool naar Berlijn is niet de juiste weg om de problematiek van veelplegers aan te pakken. Dit heeft minister Opstelten gezegd in reactie op de actie van agenten uit Almelo.
Zij kochten voor een 23-jarige Poolse winkeldief een treinkaartje en zetten hem vanuit de cel op de trein naar Berlijn. De man was in een half jaar tijd 67 keer aangehouden voor diverse vergrijpen en had al eerder aangegeven dat hij graag terug wilde naar Polen, maar daar het geld niet voor had. De agenten filmden hun actie en plaatsten de beelden op Facebook.
Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) steunt de korpsleiding die eerder afstand heeft genomen van de handelwijze van de agenten. Later deze maand gaat hij via een brief aan de Tweede Kamer uitgebreider in op de aanpak van veelplegers in het algemeen en deze zaak in het bijzonder.
Burgemeester Jon Hermans noemt in de Twentsche Courant Tubantia de actie van de agenten "onhandig". "Dit is niet de geëigende weg om de onvrede die er bij mensen van de politie leeft, kenbaar te maken", aldus Hermans. De onvrede die er bij de agenten leeft, hadden ze volgens haar op een andere manier onder de aandacht moeten brengen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.