Nieuws

Vanavond kiest Hengelo tussen FBK-games of FC Twente

Coe (links) onthulde standbeeld Fanny Blankers-Koen
Coe (links) onthulde standbeeld Fanny Blankers-Koen
De gemeenteraad van Hengelo velt vanavond een beslissend oordeel. Kiest de raad voor de FBK-games of voor FC Twente?
Als de raad het voorstel van het college van burgemeester en wethouders steunt, dan wordt FC Twente de nieuwe eigenaar van het FBK-stadion. De Enschede eredivisieclub zal het stadion verbouwen tot voetbaldomein voor de beloften en de vrouwen en zorgt ervoor dat Hengelo een gestelde bezuiniging van 281.000 euro kan realiseren. Voor het vermaarde atletiekgala is dan geen plek meer.
De raad kan ook kiezen voor het alternatief van de stichting die de FBK-games organiseert. Het Belgische bedrijf Golazo Sports staat dan garant voor een forse financiële injectie in het atletiekevenement, maar kan niet de hele bezuiniging wegpoetsen. Hengelo moet in dat geval een tekort van 100.000 euro voor lief nemen.
De Britse oud-topatleet Sebastian Coe was gisteren de laatste in een rij van prominenten die een pleidooi hield voor behoud van het FBK-stadion in Hengelo. Het was 'Lord Coe' zelf die in 2007 het standbeeld onthulde van Fanny Blankers-Koen, de vliegende huisvrouw naar wie het atletiekstadion is vernoemd. Hij riep in een open brief aan de Overijsselse gemeente op het stadion te behouden voor de atletiek.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.