nieuws

Samenwerking om voormalig Oad-personeel aan werk te helpen

Kantoor Oad in Holten
Kantoor Oad in Holten
Verschillende partijen gaan samenwerken om voormalig Oad-personeel dat nog zonder baan zit verder te helpen.
Na het faillissement van reisorganisatie Oad hebben ongeveer 650 medewerkers een baan behouden vanwege het doorstarten van diverse onderdelen. Ruim 1100 medewerkers uit de reisbranche zijn nog zoekende naar een volgende carrière.
De gemeente Rijssen-Holten, UWV, Reiswerk, ANVR en De Unie werken nu samen om deze en andere reisprofessionals aan een baan te helpen. De partijen willen reisprofessionals die hun baan hebben verloren, helpen hun carrière te vervolgen binnen of buiten de reisbranche.
De komende vier maanden voert een projectleider vanuit het gemeentehuis van Rijssen-Holten gesprekken met voormalig personeel van Oad. Reiswerk heeft een digitaal loket geopend waar reisprofessionals terecht kunnen voor tips hoe ze hun loopbaan kunnen uitstippelen. De werkzoekenden kunnen ook op werk.nl terecht. Verder worden er trainingen en bijeenkomsten georganiseerd, om het reispersoneel klaar te stomen voor een nieuwe uitdaging in de buurt van Holten of elders in het land.
Han ter Halle is bestuurder van De Unie: "Wij zijn blij dat we met alle partijen zo snel hebben kunnen schakelen. Alleen door deze speciale samenwerking, waarbij we de kennis en ervaring bundelen, kunnen wij concreet iets doen om medewerkers uit de reisbranche weer op weg te helpen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.