nieuws

'FBK Stadion in Hengelo blijft atletiekstadion'

Het FBK Stadion blijft als atletiekstadion bestaan. Een meerderheid in de gemeenteraad zal tegen het voorstel van het gemeentebestuur stemmen om het stadion te verkopen. Dat verwacht oud-wethouder en prominent GroenLinks-lid Henk Nijhof uit Hengelo. Daarmee zouden de FBK Games gered zijn.
Nijhof verwacht dat zijn partij, coalitiepartij GroenLinks, tegen het voorstel van het college zal stemmen. Het gemeentebestuur stelt voor het stadion over te doen aan FC Twente om zo een bezuiniging van 281.000 euro te realiseren. 

PvdA ook mee

Als GroenLinks en de oppositie tegen stemmen, zal het voorstel van het gemeentebestuur het niet halen. De oppositie hoeft dus alleen maar GroenLinks mee te krijgen, maar Nijhof verwacht dat ook coalitiepartij PvdA best wel eens tegen het voorstel van het college zou kunnen stemmen. 
"De PvdA heeft immers met GroenLinks voor een motie van de oppositie gestemd, waarin het college de opdracht kreeg het alternatieve bezuinigingsvoorstel van de FBK Games nog eens goed door te rekenen om te kijken of het realistisch is. Dat bleek zo te zijn."

Alternatief voorstel

Mocht het FBK Stadion als atletiekstadion blijven bestaan, dan blijft er nog een tekort over van 100.000 euro. "Ik heb begrepen dat het CDA daarvoor met een alternatief voorstel komt." Nijhof gaat er vanuit dat het bedrag wel ergens gevonden kan worden.
Nijhof gelooft niets van het dreigement van FC Twente te vertrekken als het FBK Stadion voor de atletiek behouden blijft. "FC Twente zou hartstikke gek zijn", reageert Nijhof beslist. "Het is heel slim van de club om met Jong FC Twente naar Apeldoorn te verhuizen en daar te gaan spelen. Dat genereert nieuwe supporters. De UT weet niets van een verhuizing van FC Twente daar naar toe en heeft er ook de ruimte niet voor. Bovendien heeft FC Twente heel veel geld geïnvesteerd in de huidige accommodatie."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.