Nieuws

Grote kans op acties bij AkzoNobel Deventer voor beter sociaal plan

Als AkzoNobel niet over de brug komt met een beter sociaal plan, dan is de kans groot dat het personeel in Deventer actie gaat voeren. Dat bleek vandaag tijdens een bijeenkomst voor het personeel van de sluitende fabriek.
De productie van chemicaliën wordt overgeheveld van Deventer naar andere fabrieken in Europa, Noord-Amerika en China. Daardoor verliezen 215 mensen in Deventer hun baan.
AkzoNobel heeft een zogenoemd 'mobiliteitsplan' aangeboden voor het personeel, maar daar neemt de vakbond geen genoegen mee. Woordvoerder Schaap van vakbond FNV: "Een winstgevend bedrijf zoals hier in Deventer, dat is gewoon te gek, waar ze je mee afschepen." Met name voor de oudere werknemers willen de bonden dat er meer zekerheden geboden gaan worden.
Verspreid over de dag zijn vandaag bijeenkomsten voor het personeel, waarbij gevraagd wordt wie eventueel over wil gaan tot stakingen. Tijdens de eerste bijeenkomst, waar bijna de helft van het personeel aanwezig was, bleek vrijwel iedereen vóór acties te zijn.
Waarschijnlijk zullen de bonden een ultimatum stellen aan AkzoNobel. Als het bedrijf niet over de brug komt met een beter sociaal plan, volgen er acties.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.