Sport

Geen profploeg voor wielrenner Maurits Lammertink uit Enter

Maurits Lammertink
Maurits Lammertink
Wielrenner Maurits Lammertink uit Enter keert terug bij Cyclingteam Jo Piels. Lammertink kwam door het stoppen van Vancansoleil-DCM zonder werkgever te zitten en kon geen nieuwe profploeg vinden.
Lammertink, die vorig jaar nog deelnam aan de Giro d'Italia, moet dus voorlopig noodgedwongen het profpeloton vaarwel zeggen. Lammertink meldde zich zelf aan bij Jo Piels.

Lastige keuze

"Het is nu lastig in de wielerwereld", vertelt Lammertink. Veel renners zitten zonder ploeg. "Er zijn weinig plekken en vandaag hoorde ik dat mijn laatste hoop in het profpeloton waarschijnlijk niet door zou gaan."

Vaanhold blij met terugkeer

"Wij zijn heel blij met Maurits", zegt ploegleider Han Vaanhold. "Hij kan jonge renners wegwijs maken en heeft op het allerhoogste niveau wedstrijden gereden. We zien hem zeker niet als oud-prof, want dan denk ik aan profrenners rond de dertig jaar. Hij is maar anderhalf jaar prof geweest. Er zijn helaas geen andere ploegen voor hem", vervolgt Vaanhold. "Hij doet nu een stapje terug om er dadelijk weer twee vooruit te maken. Over een jaar is hij misschien weer prof. Aan de motivatie ontbreekt het zeker niet."

Hereniging met broer Steven
De 23-jarige Maurits Lammertink wordt bij Jo Piels herenigd met zijn broer Steven Lammertink. Jo Piels behoort tot de top van de continentale ploegen in Nederland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.