Wijnen

Aflevering 7 - Réserve del Conte

Réserve del Conte
Réserve del Conte
Deze week heeft wijnkenner Hans Averesch een Réserve del Conte, een krachtige, volle rode wijn, uitgekozen. Heerlijk bij gekookt en gebraden wit vlees, pasta met spek, gebakken zeebrasem en gegrilde entrecôte met provençaalse kruiden.
De Réserve del Conte is diep donkerrood van kleur met een aangenaam fruitig bouquet van rode bessen en een spoortje vanille. De smaak is sappig met een elegante structuur en rijpe, fluweelzachte tannines. U ervaart een evenwichtige, lange afdronk.
Het 45 ha grote landgoed in de heuvels van Südtirol is sinds 1662 in handen van de familie Goës-Enzenberg. Toen Graaf Michael in 1991 het bedrijf overnam was hij net afgestudeerd als oenoloog. Manincor was een druivenleverancier met hoog aanzien voor bedrijven in de omgeving. Maar volgens de graaf was er meer mogelijk. Hij ging zich toeleggen op kwaliteit in de wijngaard en vinificatie. Dit hield voor hem in: het terugdringen van de opbrengsten, het planten van nieuwe druivenrassen en het werken volgens een methode die dicht bij de natuur staat. Het resultaat was dat hij in 1996 zijn druiven in eigen kelder kon vinifiëren. In april 2004 is het supermoderne keldercomplex in gebruik genomen. Deze bevindt zich in de berg waar het kasteel op gebouwd is. Man-in-cor betekent vrij vertaald ‘hand op het hart’, laten we zeggen vernoemd naar de aard van de mens en zijn wijn. “Het gaat ons niet alleen om concentratie en kracht, maar ook om het spiegelbeeld van bodem en klimaat, de harmonie en elegantie in wijn, een stukje natuur zo onbeschadigd mogelijk in het glas te brengen.” Wat moeten wij aan deze filosofie nog toevoegen?
Wijnkenner Hans Averesch van Heisterkamp Wijnkopers zoekt in elke aflevering naar heerlijke lokale wijnen die passen bij de lokale gerechten. Kijk voor meer wijnen op de website van Heisterkamp Wijnkopers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.