nieuws

Nieuw onderzoek in zaak bewusteloos geslagen buurman Almelo

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
Er komt voorlopig nog geen vonnis in de zaak rond een Almelose burenruzie waarbij een 65-jarige man bewusteloos geschopt zou zijn. De rechtbank wil nader onderzoek naar de verklaringen die getuigen aflegden.
Tegen de verdachte, de zoon van een stel dat al langere tijd ruzie zou hebben met de familie van het slachtoffer, was een celstraf van 3 jaar geëist. Volgens het Openbaar Ministerie stond onomstotelijk vast dat de man het slachtoffer zonder enige aanleiding onderuit sloeg waardoor deze het bewustzijn verloor. Buurtbewoners die getuige waren bevestigen dat. Een van hen zegt zelfs dat het slachtoffer daarna nog enige trappen kreeg en werd uitgescholden. De verdachte ontkent dat hij zonder enige aanleiding uithaalde. De man vertelde de rechters dat het slachtoffer hem met een bromfietshelm wilden slaan. Om zich te verdedigen had hij zijn aanvaller afgeweerd.
Bij de rechtbank is twijfel gerezen over de verklaringen die zijn afgelegd. De buurtbewoners die getuige waren, moeten opnieuw worden gehoord. Daarnaast wil de rechtbank foto's die aantonen wat het blikveld van de getuigen was. Binnen drie maanden zou de zaak weer op zitting moeten staan.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.