Nieuws

Man grist tas uit fietsmand in Zwolle en wordt aangehouden

Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht
Een 22-jarige man met nog onbekende woon- of verblijfplaats is gisteravond opgepakt voor het stelen van een tas.
De man griste op de Grenslaan in de wijk Zwolle-Zuid een tas uit de fietsmand van een voorbijfietsende vrouw. Niet lang na de diefstal konden agenten de man aanhouden in de Warmoestraat in de wijk Dieze. Hij zit vast. De politie onderzoekt of de opgepakte man meer straatroven op zijn geweten heeft.

Fiets met fietstassen

De afgelopen weken zijn nog drie straatroven gepleegd. In de uitzending van Opsporing Verzocht van vanavond wordt daar aandacht aan besteed. De eerste straatroof vond plaats op maandagavond 30 september op de Steenstraat. Een 87-jarige vrouw werd die avond rond 22.15 uur beroofd van haar tas door een onbekende man op een fiets met fietstassen.
Op zondagavond 13 oktober werd een 51-jarige man in de Rodeleeuwsteeg beroofd van zijn tas door een onbekende man op een fiets met fietstassen. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een mes zijn tas afgeven aan de onbekende man. Op zaterdagavond 19 oktober werd een 32-jarige vrouw beroofd van haar tas op de Turfmarkt. Dit was rond 19.45 uur. Ook hier reed de belager op een fiets met fietstassen.
De uitzending begint om 21.30 uur op Nederland 1 en wordt morgen herhaald om 11.40 uur op Nederland 2.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.