Nieuws

NEC-supporters wilden rellen in de binnenstad van Enschede

De supporters wilden mogelijk rellen in  Enschede
De supporters wilden mogelijk rellen in Enschede
De NEC-supporters die zaterdagavond bij De Lutte door de politie terug werden gestuurd naar Nijmegen, waren mogelijk uit op een confrontatie met supporters van FC Twente in de binnenstad van Enschede. Dat blijkt uit onderzoek van de politie.
Zaterdagavond zette de politie voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente - NEC een bus met NEC-supporters aan de kant. De politie had namelijk informatie gekregen dat de supporters van plan waren om te gaan rellen in Enschede. In de bus zaten 36 mannen, van wie er elf geen toegangskaartje hadden en zes een landelijk stadionverbod hebben. De politie vond het opvallend dat geen van de mannen was uitgedost als supporter van de Nijmeegse club.
In de bus werden vuurwerk, sterke drank en een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. De politie begeleidde de bus richting Nijmegen. Onderzoek wees uit dat het bedrijf dat de bus verhuurde, niet wist dat het NEC-supporters ging vervoeren die er kennelijk op uit waren om te gaan rellen in Enschede.
Een dag voor de wedstrijd werden al twintig NEC-supporters thuis bezocht door de politie. Onder hen een aantal leden van de harde kern van NEC. Hen werd verzocht om niet voortijdig naar Enschede af te reizen, omdat zij dan de kans liepen om teruggestuurd te worden. Niet alle twintig waren thuis toen de politie voor de deur stond. Bij één supporter werd een briefje achtergelaten, maar de boodschap was niet volledig. Een foutje, erkent de politie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.