Nieuws

De laatste loodjes: deel A1 dit weekend dicht vanwege verbreding

De A1 is dit hele weekend dicht tussen Rijssen en knooppunt Azelo vanwege asfalteringswerkzaamheden. Houd rekening met zo'n 40 minuten extra reistijd. Volgende week wordt de andere weghelft afgerond en is de verbreding klaar.
Sinds 2019 is Rijkswaterstaat bezig met het verbreden van de snelweg tot twee keer drie rijstroken. Dit weekend wordt dat dus gedaan in de richting van Hengelo.
"De laatste laag asfalt wordt dit weekend aangebracht. Dat wordt met heel veel machines tegelijk gedaan", vertelt omgevingsmanager Tonny Arissen van Rijkswaterstaat. Vanaf maandagochtend is de snelweg weer open.
Bekijk hier de werkzaamheden:

Planning

Daarmee loopt Rijkswaterstaat op schema, en dat is best bijzonder volgens Arissen. "We hadden best veel tegenslagen, zoals de stikstofcrisis en corona. Heel veel vergelijkbare projecten hebben daardoor vertraging opgelopen, maar wij niet."
De snelweg moet voor juli verbreed zijn. Volgend weekend wordt als laatste het stuk tussen knooppunt Azelo in de richting van Rijssen aangepakt. "Daarna is het klaar. Dan kan je filevrij de A1 over."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.