nieuws

Gemeente Enschede voorkomt veiling Villa van Heek

Veiling inventaris villa van de baan
Veiling inventaris villa van de baan
De veiling van de inventaris van grand café Villa van Heek in Enschede is op het laatste moment afgeblazen. De veiling zou morgenochtend plaatsvinden op last van de Belastingdienst maar door tussenkomst van de gemeente is dat afgewend.
De gemeente heeft als eigenaar van het pand een regeling getroffen. Welke dat is, en of daar de huidige exploitant nog bij betrokken is, wordt later deze week pas duidelijk. "We leggen er nu de laatste hand aan", aldus wethouder Hatenboer.

Op eigen verzoek duurder en hogere huur

Enschede heeft de villa van textielfamilie Van Heek aan de Oude Markt enkele jaren geleden voor ruim een miljoen euro verbouwd voor de vestiging van een horecabedrijf in het hogere segment. De exploitant wilde meer aanpassingen dan de gemeente zich had voorgenomen, waardoor de verbouwing duurder werd.
De gemeente had daar mee ingestemd op voorwaarde dat de investering in tien jaar terugbetaald zou worden, waarna de exploitant het pand zou kopen. De huur werd daardoor hoger, maar de omzet bleef achter. Of dat ook de aanleiding is voor het ontstaan van de belastingschuld is onduidelijk.

Opwaardering binnenstad

De gemeente is er alles aan gelegen om te voorkomen dat het gemeentelijk monument leeg komt te staan. Er is veel in het pand en de achterliggende Klokkenplas geïnvesteerd, in een poging de omgeving op te waarderen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.