nieuws

Ooggetuige ontsporing Borne zag lading stenen op zich af komen

"We sprongen als een gek weg naar een ander deel van het kantoor." Dat beschrijft een ooggetuige die de ontsporing van de trein in Borne zag gebeuren.
Hij zat in de kantine met een collega koffie te drinken toen het gebeurde. Ze zagen de trein eraan komen: "De trein begon te roken en te vonken en daarna zagen we een lading stenen op ons afkomen. De stenen vlogen tegen de ramen aan, van die grote keien die je normaal tussen het spoor ziet liggen."
Ze sprongen snel weg naar een ander deel van het kantoor: "Je weet niet wat er verder gaat gebeuren, voor hetzelfde geld ontspoort de trein." De trein verminderde al snel vaart. We gingen naar buiten en zagen daar een treinwiel liggen. We hebben meteen de politie gebeld."

Omstander helpt het verkeer bij spoorwegovergang

Een medewerker van een ander bedrijf aan het spoor hoorde ook de klap. Volgens hem ging het echt om een 'megaklap': "De trein knapte tegen de betonblokken van de spoorwegovergang aan." Daarna zag het volgens hem wit van de rook. De spoorwegovergang bleef na het ongeluk dicht. Samen met een collega is hij het verkeer om de spoorwegovergang gaan leiden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.