nieuws

Tot maandag geen treinen tussen Hengelo-Almelo door ontspoorde trein

Tot maandag rijden er geen treinen rijden tussen Hengelo en Almelo door de schade die vanochtend is ontstaan aan het spoor. Volgens ProRail is de schade aan het spoor verspreid over 5 kilometer.
Het gehele spoortraject door Borne heeft flinke schade opgelopen doordat er vanochtend een goederenterrein bij Borne ontspoorde. Volgens spoorbeheerder ProRail is er grote schade aan ruim vijf kilometer spoor. In eerste instantie leek het om drie kilometer spoor te gaan. Door het ongeluk zijn er veel dwarsliggers, de betonnen bielzen onder de rails, kapot gegaan en ook het perron in Borne is beschadigd. ProRail heeft aangegeven tot en met zondag de tijd nodig te hebben om het spoor te herstellen.
Door de schade kunnen er geen treinen op het traject Almelo en Hengelo rijden. Reizigers tussen Deventer en Hengelo kunnen omreizen via Zutphen. Mensen die vanuit Amsterdam richting Duitsland willen, kunnen omreizen via Utrecht en Arnhem. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van 30-60 minuten. Er worden door de NS bussen ingezet.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.