nieuws

Rechter zet microfoon Jansen Steur uit na zoveelste onderbreking

De gemoederen liepen vanmorgen zo hoog op tijdens de tweede zittingsdag in de strafzaak tegen de voormalig neuroloog Jansen Steur, dat de rechter korte tijd de microfoon van hem uitzette.
Op zitting werden de feiten besproken van een patiënte van Jansen Steur, die zelfmoord pleegde nadat door hem een ernstige vorm van de ziekte van Parkinson (MSA) was vastgesteld. In een later stadium van de ziekte werd ook nog Alzheimer en de spierziekte ALS met haar besproken.

Onderzoek op lichaam van de vrouw

Uit een onderzoek op het lichaam van de vrouw, na haar zelfmoord begin 2000, bleek dat er geen enkele sprake was van deze ziektes. Volgens de aanklager heeft Jansen Steur dit niet verteld aan de nabestaanden. Jansen Steur ontkent dit. Die ontkenning schoot de aanklager in het verkeerde keelgat. Volgens haar hebben vier mensen, de nabestaanden van de overleden patiënte, precies het tegenovergestelde verklaard.
Daarnaast benadrukt ze dat het de familieleden maanden heeft gekost om een afspraak te maken met Jansen Steur over de uitslag van de obductie. "U kon gewoon niet geloven dat ze geen MSA had, daarom bleef u het volhouden." Jansen geeft toe dat er 'achteraf hele andere dingen zijn uitgerold' dan wat hij destijds dacht. De vrouw liep moeilijk. De mogelijkheid bestaat echter dat het achteraf door artrose kwam en niet door de MSA. Ook was ze depressief. "Deze mevrouw kon je met niets vrolijk maken", zei Jansen over haar.
 
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.