nieuws

Tweede Kamerfracties stellen vragen over ontsporing trein Borne

Kamervragen over ontsporing trein in Borne
Kamervragen over ontsporing trein in Borne
De fracties van het CDA en SP in de Tweede Kamer hebben vragen gesteld over de ontsporing van de goederentrein, vanochtend in Borne.
Het CDA wil dat er niet alleen onderzoek wordt gedaan naar de ontsporing van de goederentrein, maar ook naar het gebruik van wagons van het type Fccpps van RailPro. "Dit type rijtuig lijkt nogal vaak te ontsporen", aldus Tweede Kamerlid Sander de Rouwe. "We willen dat staatssecretaris Mansveld de inspectie hierop zet."
Volgens De Rouwe lijkt dit misschien een oppervlakkig ongeval, "maar ik vrees dat dit niet zo is". Er zouden eerder ongelukken hebben plaatsgevonden met de wagon, zoals in 2005 aan de westzijde van Amsterdam.
Tweede Kamerlid Eric Smaling (SP) wil van de staatssecretaris weten of ze de ontsporing tot op de bodem gaat uitzoeken. Smaling vraagt ook aan de staatssecretaris of ze de zorgen van burgemeester Welten van Borne deelt. "Ik hou mijn hart vast voor de toekomst, als over deze lijn nog meer goederentreinen moeten gaan rijden. Ik ben blij dat er geen gewonden zijn gevallen, maar dit is natuurlijk geen goed signaal voor de veiligheid", zei Welten eerder vandaag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.