nieuws

Kapotte wagon Borne weggehaald, herstel van spoor kan beginnen

Rond kwart voor zes vanmorgen is de wagon weggehaald die gisteren bij Borne ontspoorde. Defensie heeft de hele nacht gewerkt aan een noodweg zodat een zware kraan de ontspoorde trein kon bereiken.
In het weiland tussen de Esweg en het spoor zijn stalen platen neergelegd waarover zogenoemde wegenmatten kwamen te liggen. Dat maakte het mogelijk om een kraan naar de ontspoorde wagon te brengen.
Even voor zes uur is de 40 ton zware wagon weg getild. De lading is eruit gehaald en nu wordt het ding op een dieplader gezet en naar een werkplaats in Zutphen gebracht. Daarna kunnen ook de vijf achtergebleven wagons door een locomotief weggereden worden. Eerder werden de ruim vijftig wagons die voor de ontspoorde wagon stonden al weggereden.
Volgens ProRail kan hierna begonnen worden aan de herstelwerkzaamheden. Over een lengte van vijf kilometer is het spoor flink beschadigd. Er moeten zo'n 6000 dwarsliggers, de betonnen bielzen onder de rails, vernieuwd worden. Waarschijnlijk zullen er nog tot maandag geen treinen meer rijden tussen Hengelo en Almelo.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.