Nieuws

Zwolle heeft schoonste binnenstad van Nederland

Zwolle schoonste winkelgebied van Nederland
Zwolle schoonste winkelgebied van Nederland
Zwolle heeft de schoonste winkelstraten van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Nederland Schoon onder 15.000 bezoekers van 390 winkelgebieden in ons land.
Zwolle eindigde vorig jaar als tweede achter Arnhem. 'Een prachtige titel die heel goed past bij de ambitie van Zwolle om een gastvrije en aantrekkelijke winkelstad te zijn', reageert wethouder Filip van As.
De stichting Nederland Schoon reikt de prijs voor het schoonste winkelgebied jaarlijks uit tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres. Bezoekers van de winkelgebieden zijn gevraagd naar hun beleving over het winkelgebied. Zwolle kreeg van de bezoekers de beste cijfers. Over het algemeen geldt: hoe minder zwerfafval, hoe hoger de beoordeling. Ook graffiti en sporen van vandalisme beïnvloedden het cijfer.
Zwolle wil een vaste positie bij de top van meest gastvrije binnensteden van Nederland. Naast een schoon winkelgebied zet Zwolle ook in op bereikbaarheid, toegankelijkheid en aantrekkelijke en verschillende soorten winkels.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.