Nieuws

PEC Zwolle: het is niet aan ons om te oordelen over Klaas Drost

IJsseldeltastadion Zwolle
IJsseldeltastadion Zwolle
PEC Zwolle gaat de naam van de Klaas Drost-tribune in het IJsseldeltastadion niet aanpassen. Ook de foto van Drost in de eregalerij blijft hangen. Dat zegt algemeen directeur Edward van Wonderen van de voetbalclub uit Zwolle.
De directie van PEC Zwolle besprak de situatie rond clubicoon Klaas Drost vanmiddag intern, nadat een groep supporters de naam op de tribune gisteravond met plastic afplakte."Een spontane actie van een kleine groep, die een statement wilde maken", zegt Van Wonderen. "Wij hebben het plastic er afgehaald, want uiteindelijk is het aan ons om te beslissen wat er binnen de club gebeurt en niet een kleine groep supporters." Klaas Drost is omstreden omdat hij wordt genoemd in verband met fraude rond persoonsgebonden budgetten.
Van Wonderen betreurt het dat de speler Drost in opspraak is geraakt. "Hij heeft in het verleden op sportief terrein veel voor ons betekend. Daarom is ook de tribune naar hem vernoemd en dat houden we voorlopig in stand." Van Wonderen wil niet op de stoel van de rechter gaan zitten. "Wij vinden het heel vervelend voor iedereen die hierbij betrokken is. Alleen is er op dit moment geen link tussen Drost en PEC Zwolle. Hij is geen trainer of jeugdleider of zoiets."
De algemeen directeur geeft aan dat door een mogelijke veroordeling van Drost de situatie kan veranderen. "Zoals destijds een keuze is gemaakt om een naam ergens aan te verbinden, kan er ook een situatie zijn dat we de naam veranderen. Dat doen we dan met dezelfde groep mensen. De supporters hebben daar een belangrijke stem in."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.