Nieuws

Boete voor ongeluk in Tubbergen waarbij beste vriend overleed

Boete voor dodelijk ongeluk
Boete voor dodelijk ongeluk
Een 26-jarige man uit Harbrinkhoek is veroordeeld tot een geldboete van 250 euro wegens het veroorzaken van een ongeluk waarbij zijn beste kameraad om het leven kwam.
Het ongeluk gebeurde vorig jaar op de Uelserweg in Tubbergen. De man reed met zijn auto tegen een boom toen hij de macht over het stuur verloor. Volgens de rechtbank reed de man met 80 kilometer te hard voor een weg waar 60 is toegestaan.
De man vertelde eerder dat hij in een flauwe bocht verrast werd door een tegenligger die deels op zijn weghelft reed. Hij moest voor die auto uitwijken en kwam toen met de rechterkant van zijn auto in de berm terecht.De man is een ervaren bestuurder die met zijn omgekomen kameraad meedeed aan races.
In haar vonnis geeft de rechtbank aan dat niet uit te sluiten valt dat het gegaan is zoals de man aangeeft. Daarom is alleen bewezen dat de man te hard reed en door het botsen met een boom gevaar op de weg veroorzaakte. Overigens vroeg de familie van de omgekomen man al aan justitie om de bestuurder niet te vervolgen. In de ogen van de familie gaat het om een ongeval dat iedereen had kunnen overkomen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.