nieuws

Mogelijk verrot vlees in Bad Bentheim

Fraude met vlees
Fraude met vlees
Justitie in Duitsland is een onderzoek gestart naar een vleesverwerkend bedrijf in Bad Bentheim, vlak over de grens bij Oldenzaal. Dat wordt ervan verdacht verrot vlees te hebben verwerkt. Volgens diverse Duitse media hebben twee voormalige medewerkers van het bedrijf zeer belastende verklaringen afgelegd.
Volgens de twee ex-medewerkers werd het 'groen uitgeslagen, rottende en stinkende' vlees samen met goed vlees  verwerkt in vleeswaren. Die werden zowel op de Duitse als op de buitenlandse markt verkocht. Of en hoeveel van deze vleeswaren naar Nederland zijn gegaan, is nog niet bekend.
Uit de verklaringen zou blijken dat er tonnen verrot vlees zijn gemengd met goed vlees. De oud-medewerkers beweren dat ze de directie daar op aangesproken hebben, maar dat ze desondanks de opdracht kregen het vlees toch te verwerken.
Het Duitse Openbaar Ministerie heeft het bedrijf de afgelopen maanden een paar keer doorzocht en monsters genomen. Resultaten daarvan zijn nog niet naar buiten gebracht. Justitie verdenkt het bedrijf in Bad Bentheim ervan dat de papieren voor het vlees niet in orde zijn. Er zijn mogelijk valse verklaringen van een dierenarts gebruikt. Volgens TC Tubantia gaat het om een Nederlands geleid bedrijf in Gildehaus in de gemeente Bad Bentheim.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.