Nieuws

Goliath in Hattem wint titel Speelgoed van het jaar

Speelgoed van het Jaar 2013 categorie 12-99 jaar
Speelgoed van het Jaar 2013 categorie 12-99 jaar
Speelgoedproducent Goliath Games uit Hattem heeft met het spel Triominos de titel Speelgoed van het jaar 2013 gewonnen. Goliath heeft productieplaatsen in Kampen en Zwolle, maar ook verkoopkantoren in Europa, Texas en Canada. Het bedrijf exporteert spelletjes naar 60 landen en is vooral bekend geworden door het spel Rummikub.
De verkiezing Speelgoed van het jaar wordt ieder jaar gehouden in een vijftal leeftijdscategorieën. Het spel Triominos kreeg de titel kreeg in de grootste categorie 12 tot 99 jaar. De jury bestaat uit 14 mensen waaronder spelendeskundigen, pedagogen en journalisten. De jury noemt Triominos Tri-Balance een spel voor “evenwichtige” spelers. Het is een driehoekig spelbord dat in balans gehouden moet worden, waarbij je tegelijkertijd moet rekenen en gewichten op een plek met hoge waarde moet proberen te plaatsen.
Een pedagoog verwoordt de uitdaging van het spel als volgt:
De grote vaardigheden van deze variant van het aloude Triominos is evenwicht bewaren en snelheid van optreden. Staat het plateau in balans? Blijft het in balans als de spelers er de Triominos driehoekjes opleggen? Hoe herstel je die balans snel? Raakt tijdens jouw beurt een hoek de tafel dan moet je jouw pion wegnemen en is je beurt voorbij.
Meer over Goliath Games in Stand van Zaken aanstaande zondag. Dan is eigenaar Adi Golad te gast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.