nieuws

Grote duikoefening in Kloosterhaar

In heel Nederland worden deze dagen oefeningen gehouden door de Veiligheidsregio’s. Politie, brandweer, ambulance en eenheden van Defensie oefenen samen de meest uiteenlopende scenario’s. Ook in Twente wordt er volop geoefend.
In Kloosterhaar werd een bijzondere duikoefening gehouden. Duikers van Brandweer Twente werkten samen met duikers van de Marine en de Maritime EOD bij een oefening, waarbij slachtoffers uit een verongelukte passagiersbus moesten worden gehaald. 
In de ochtend was ook al geoefend met het speciale duikteam van het ATP (Arrestatie Team Politie). Hoewel de brandweer altijd als eerste uitrukt als het gaat om levensreddend handelen, kan het nodig zijn dat er ondersteuning wordt gevraagd van defensieduikers. Zo mogen de duikers van de brandweer niet dieper gaan dan 15 meter, terwijl de defensieduikers hiertoe wel bevoegd zijn. Daarnaast werken duikers van defensie met geavanceerdere apparatuur.
Ook worden de defensieduikers vaak ingezet bij het zoeken naar vermiste mensen. De samenwerking met de Maritieme EOD was voor de Twentse brandweerduikers nieuw. Daarom gaf dit onderwaterteam van de EOD speciaal voor de hulpverleners een demonstratie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.