Nieuws

Staatssecretaris wil in gesprek met Overijssel over spoorplannen

Regionale vervoerders niet blij met plannen van de staatssecretaris
Regionale vervoerders niet blij met plannen van de staatssecretaris
Staatssecretaris Mansveld gaat met vervoersbedrijven uit onder meer Overijssel om tafel na een storm van protest over de plannen om rode diesel en het gebruik van het spoor duurder te maken.
Naast Overijssel hadden ook Gelderland, Limburg, Friesland en Groningen forse kritiek op de plannen van de staatssecretaris. In een brief aan de staatssecretaris schreven ze dat treinkaartjes in bijvoorbeeld de Achterhoek tot wel 40% duurder kunnen worden.
Mansveld zegt begrip te hebben voor de regionale treinvervoerders en wil nu gaan praten over het vergroenen van de spoorlijnen door bijvoorbeeld het aanleggen van bovenleidingen. Daardoor zou gas of diesel niet meer nodig zijn voor de regionale treinen. Tegelijkertijd zegt Mansveld dat de elektrificatie van alle diesellijnen zo'n 450 miljoen euro kost. "En dat geld is er op dit moment niet."
De staatssecretaris belooft in gesprek te gaan met regionale overheden en vervoerders om de mogelijkheden in kaart te brengen. Ze heeft vandaag en volgende week overleggen met de provincies.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.