nieuws

Ontucht op zorgboerderij Ambt Delden speelde meerdere jaren

Erve Tankink in Ambt Delden blijkt de zorgboerderij te zijn die het middelpunt is van een zedenzaak. De oudste zoon van het echtpaar dat de zorgboerderij runt, wordt als verdachte gezien. Hij zou in de afgelopen jaren meerdere jongens misbruikt hebben.
De zaak kwam aan het licht toen ouders van een kind aangifte deden. Dat was in augustus. Sindsdien doet de politie onderzoek. De zaak komt nu in de publiciteit doordat de ouders van andere kinderen die mogelijk slachtoffer zijn, een brief hebben gekregen van het echtpaar dat de zorgboerderij runt.
"We zijn vreselijk geschrokken van de aangifte," schrijft het echtpaar. "We hadden tot die tijd geen enkele aanleiding om te vermoeden dat dit zich op ons erf voordeed. We vinden het vreselijk dat wij dit niet eerder hebben gesignaleerd en wij treffen voor de toekomst daarvoor ook onze maatregelen." De oudste zoon is inmiddels niet meer welkom en de toegang tot het terrein is hem ontzegd.
Burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente bevestigt de verdenking van ontucht op de zorgboerderij. Zij noemt het een pijnlijke affaire. Vanavond wordt er een besloten bijeenkomst georganiseerd voor betrokkenen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.