nieuws

"Verdachte voelde aan acht kinderen bij zorgboerderij Ambt Delden"

"De ontuchtzaak in Ambt Delden wordt groter gemaakt dan ie is." Dat zegt advocaat Jeroen Ruarus van de 21-jarige man die verdacht wordt van ontucht met kinderen van een zorgboerderij.
Volgens de advocaat wordt op verschillende plekken geroepen dat er grote groepen kinderen misbruikt zijn en wordt er al een vergelijking gemaakt met de zaak van Robert M., maar is dat niet terecht. De advocaat zegt dat het om acht jongens gaat van de vele honderden kinderen die er de laatste jaren zijn geweest. Ook zegt hij dat de ontucht beperkt is gebleven tot voelen. De jongens zijn rond de 12 jaar oud.

Verdachte werkt mee

De politie doet al een tijd onderzoek naar aanleiding van een aangifte van één van de ouders in augustus van dit jaar. De verdachte werkt volgens de advocaat volledig mee aan het onderzoek en laat zich al behandelen in een gespecialiseerde kliniek. De zaak komt nu in de publiciteit doordat de ouders van andere kinderen een brief hebben gekregen.
Het gezin dat eigenaar is van de zorgboerderij wil inhoudelijk verder niet op de zaak reageren. Ze zeggen er alles aan te doen om dit in de toekomst te voorkomen en verwijzen voor verdere informatie naar burgemeester Nauta van de Hof van Twente. Vanavond wordt er een besloten bijeenkomst georganiseerd voor betrokkenen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.