nieuws

Burgemeester: Zorg voor kinderen zorgboerderij Ambt Delden staat voorop

"Het is een verdrietige zaak voor iedereen die erbij is betrokken. We leven mee met alle betrokkenen." Dat zegt burgemeester Ellen Nauta van de gemeente Hof van Twente in een reactie op de ontuchtzaak op een zorgboerderij in Ambt Delden.
Vorige week is er een informatiebijeenkomst geweest voor ouders van kinderen die nu de boerderij bezoeken. Vanavond volgt een besloten bijeenkomst voor ouders met kinderen die de boerderij in het verleden hebben bezocht.
"Het gaat hier om een kwetsbare groep kinderen. We doen er alles aan om alle betrokkenen zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen." De gemeente heeft overleg gevoerd met politie, justitie en hulpverleners. Op dit moment wordt geprobeerd met name de ouders zo goed mogelijk te informeren. Burgemeester Nauta roept op terughoudend en respectvol om te gaan met de privacy van betrokkenen.
Gisteravond werd bekend dat een 21-jarige man wordt verdacht van ontucht met kinderen van een zorgboerderij in Ambt Delden. Hij is de oudste zoon van het echtpaar dat de zorgboerderij runt. Volgens zijn advocaat heeft de man bekend. Het zou gaan om acht jongens, waarbij de ontucht volgens de advocaat beperkt bleef tot voelen. De jongens zijn rond de 12 jaar oud. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.