nieuws

Spoor in Borne vrij voor reparatie, laatste wagons zijn weggetrokken

Spoor in Borne vrij voor reparatie
Spoor in Borne vrij voor reparatie
De laatste wagons van de goederentrein die gisteren ontspoorde bij Borne, zijn aan het eind van de ochtend weggetrokken van de plek van het ongeluk.
Ook de onderzoeken op de plek van het ongeluk door de Onderzoeksraad voor Veiligheid, de Inspectie Leefomgeving en Transport, politie en spoorbeheerder ProRail zijn klaar. Vanmiddag begint de aannemer met het herstel van de 4 kilometer spoor die door de ontsporing beschadigd raakte. Dat zei een woordvoerder van ProRail. Er moeten 6000 dwarsliggers, spoorstaven, seinen en overwegen worden gerepareerd. Daarvoor is onder meer een speciale robottrein vanuit Duitsland aangevoerd.
Die robottrein is een enorm gevaarte, dat over het beschadigde spoor rijdt. Vanuit de trein worden de al losgeschroefde spoorstaven opgetild, dwarsliggers weggehaald, nieuwe dwarsliggers geplaatst en tenslotte spoorstaven weer teruggelegd. Ondertussen wordt ook aan de zes overwegen op het traject gewerkt en worden vanuit werktreinen seininstallaties vervangen. De aannemer zet continu ploegen van ongeveer 50 spoorwerkers tegelijk in. Die zijn van allerlei klussen in binnen- en buitenland weggehaald.
Tot en met zondag wordt dag en nacht doorgewerkt in de hoop dat het treinverkeer tussen Almelo en Hengelo maandagochtend weer op gang komt.

Tijdelijk meet goederentreinen op Twentekanaallijn

De gemeente Hof van Twente laat weten dat het tijdelijk drukker met goederentreinen op het spoor tussen Hengelo en Zutphen, de Twentekanaallijn door Delden en Goor. Goederentreinen kiezen die route om toch nog van en naar Twente te rijden. De bewoners krijgen daarmee een voorproefje van wat ze te wachten staat als het kabinet de plannen doorvoert. Die wil 90 goederentreinen per dag extra laten rijden over het spoor in Oost-Nederland. Eén van de beoogde tracés in de Twentelijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.