nieuws

'Rijdende spoorfabriek' herstelt de rails bij Borne

Een enorme robottrein is vanmiddag begonnen met de herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Almelo en Borne. Over een lengte van vier kilometer is het spoor flink beschadigd doordat gisterochtend de wagon van een goederentrein ontspoorde.
De gigantische trein, door ProRail zelf een 'rijdende spoorfabriek' genoemd, kan in één keer honderden dwarsliggers vervangen. Dat gaat niet in een razend tempo, in acht uur tijd wordt ongeveer 1200 meter spoor onder handen genomen. Na zo'n reeks moet de trein weer laden en lossen voordat verder gewerkt kan worden. 
ProRail verwacht dat de robottrein uit Duitsland zo'n 48 uur aan het werk is. Daarna gaat een andere trein over het spoor om het grind goed te leggen. Dit weekend moeten alle werkzaamheden afgerond worden. De verwachting is dat maandagmorgen om 05.00 uur de eerste treinen weer kunnen rijden tussen Almelo en Hengelo.
ProRail roept particulieren langs het spoor op om schade door bijvoorbeeld rondvliegende stenen te melden. Vooralsnog is er geen enkele meldingen binnengekomen bij de spoorbeheerder.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.