Nieuws

Tbs met dwangverpleging geeist in Dalfser moordzaak

Doodslag Dalfsen behandeld door Rechtbank Zwolle
Doodslag Dalfsen behandeld door Rechtbank Zwolle
De officier van justitie heeft voor de rechtbank van Zwolle tbs met dwangverpleging geëist tegen de 33 jarige Dalfsenaar J.M. die 20 juni dit jaar dorpsgenoot Peter Westendorp met 32 messteken om het leven bracht.
Naast de tbs vroeg de Officier van Justitie er ook om de verdachte ontoerekeningsvatbaar te verklaren.
Verdachte J.M. zou volgens een psychiater en een psycholoog die hem onderzochten lijden aan een paranoïde schizofrene stoornis, waarbij de kans dat hij opnieuw ontspoort als groot wordt omschreven. 

Ziel aan de duivel verkocht

Voor de rechtbank verklaarde de verdachte dat hij "dacht dat hij het slachtoffer geholpen had" door hem te vermoorden. Een reden voor de doodslag gaf de verdachte niet, wel vertelde hij tot de fatale steekpartij over te zijn gegaan nadat het slachtoffer hem bevestigend had geantwoord op de vraag "of hij zijn ziel aan de duivel had verkocht?"
De advocaat van de verdachte stelt dat zorginstelling Dimence, politie en ambulancepersoneel tekort zijn geschoten. De nacht voor het fatale incident meldde verdachte M. zich met een vraag om hulp bij die instanties wegens geestelijke problemen.
Verdachte zou hebben aangegeven dat het mis met hem ging. Daar zou niet adequaat op gereageerd zijn. Volgens de advocaat was zijn cliënt daardoor op het moment van de moord niet toerekeningsvatbaar. Hij pleit voor vrijspraak en psychiatrische behandeling. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.