Sport

Calgary eerste internationale meetmoment schaatsers

Jan Smeekens verdedigt zijn titel
Jan Smeekens verdedigt zijn titel
Het internationale schaatsseizoen start vrijdag in Calgary. De Overijsselse schaatsers kunnen zich, twee weken na de NK afstanden, tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd voor het eerst echt meten met hun collega's uit het buitenland.
Exact drie maanden voor de start van de Olympische Spelen krijgt de Oranjeformatie te zien hoe de buitenlandse rijders de zomer zijn doorgekomen en hoeveel werk er nog te doen is op weg naar Sotsji. De tijden die in Thialf bij de NK werden neergezet, waren in een aantal gevallen indrukwekkend. Zo wisten de sprinters Jan Smeekens uit Raalte en Ronald en Michel Mulder uit Zwolle te imponeren.

Wereldrecords

Op het snelle ijs van Calgary is de kans volgens iedereen aanwezig dat meerdere wereldrecords sneuvelen. Vrijdag begint het evenement met de 500 meter, voor mannen en vrouwen. De vrouwen rijden daarna de 3 kilometer en de mannen de 1500 meter. Op de 500 meter verdedigt Jan Smeekens zijn titel in de wereldbeker. De meeste concurrentie krijgt hij naar verwachting van de gebroeders Mulder.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.