Nieuws

Kamperlijn krijgt extra station in Stadshagen Zwolle

Kamperlijn (trein Zwolle-Kampen, 4:3)
Kamperlijn (trein Zwolle-Kampen, 4:3)
De Kamperlijn, de spoorlijn tussen Kampen en Zwolle, wordt uitgebreid. In een gezamenlijke verklaring zeggen de gemeenten Zwolle en Kampen en de provincie Overijssel dat de lijn onder meer geëlektrificeerd wordt, dat er meer haltes komen en dat er meer treinen gaan rijden.
De grote opknapbeurt wordt in fases uitgevoerd. In 2015 wordt begonnen met de vervanging van de dieseltreinen door elektrische treinen op de Kamperlijn. Ook komt er een nieuwe halte in de Zwolse wijk Stadshagen. Daar wordt ook een tunnel voor het autoverkeer aangelegd. Verder gaat de snelheid van de trein omhoog van 100 naar 130 tot 140 km per uur.

24,7 miljoen

En naast de bestaande spoorbrug over de Blaloweg in Zwolle wordt een fietsbrug aangelegd, waardoor de fietssnelweg tussen Zwolle en Kampen wordt verbeterd. Deze werkzaamheden moeten eind 2017 afgerond zijn. De kosten van deze eerste fase bedragen 24,7 miljoen euro. Daarvan komt 15,3 miljoen euro voor rekening van de provincie, 8,9 miljoen wordt betaalt door de gemeente Zwolle en Kampen draagt een half miljoen bij. 

Toekomstmuziek

De andere voorgenomen tussenstations (Kampen-Oost, Schellerlanden en Voorsterpoort) blijven voorlopig toekomstmuziek. En ook plannen om de halfuursdienst te veranderen in treinen die om het kwartier gaan rijden worden voorlopig nog niet uitgewerkt.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.