Nieuws

Meer aangiften in zedenzaak zorgboerderij Ambt Delden

De zedenzaak op zorgboerderij in Ambt Delden breidt zich uit. Naar aanleiding van berichten over de zaak door RTV Oost zijn ouders van nog eens twee kinderen naar de politie gestapt. De verdachte bekende eerder dat hij acht jongens in de leeftijd van 8 tot 14 jaar heeft misbruikt.
Tijdens de informatiebijeenkomst voor ouders van kinderen die in het verleden op de zorgboerderij zijn geweest, meldden ouders van twee kinderen dat ze vermoedens van misbruik van één van hun kinderen hebben.
De andere aangiften van seksueel misbruik door de oudste zoon van de eigenaren van de zorgboerderij zijn in augustus jongstleden gedaan. Het zou gaan om misbruik, dat al vanaf 2011 zou hebben plaatsgevonden. Vorige week zijn de ouders op de hoogte gesteld van wie uit het onderzoek blijkt dat hun kinderen mogelijk zijn misbruikt.

Tevreden over bijeenkomst
Burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente, waar Ambt Delden onder valt, toonde zich gisteravond na afloop van de informatiebijeenkomst tevreden. Gedragswetenschappers hebben individueel met ouders gesproken om signalen van seksueel misbruik te herkennen.
Ook waren Jeugdzorg en de GGD aanwezig. Zo'n twintig ouders bezochten de bijeenkomst die ruim anderhalf uur duurde. Ook was er een jongen die zes jaar op de boerderij heeft rondgelopen. Hij reageerde geschokt omdat hij de verdachte goed kent. Zelf zei hij geen slachtoffer te zijn geweest.

Verdachte bekent betasten

De raadsman van de verdachte bevestigt dat de nu 21-jarige verdachte heeft bekend acht jongens te hebben misbruikt. Hij beweert dat het alleen gaat om betasten van de kinderen. Maar volgens bronnen bij het onderzoek zou het misbruik verder zijn gegaan dan alleen betasting. De verdachte mag niet meer op de boerderij komen. Hij woont tijdelijk elders.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.