Nieuws

Geen extra trein meer naar Hengelo door ongeluk in Zutphen

Het ongeluk met een trein die bij Zutphen door een stootblok reed, heeft geen directe gevolgen voor de dienstregeling tussen Oldenzaal en Zutphen. Dat zegt een woordvoerster van Syntus. De treinen op die lijn zullen wel voller zijn dan normaal.
De laatste dagen werden op het traject Oldenzaal-Zutphen extra treinen ingezet, vanwege de ontsporing van een goederentrein bij Borne. Dit werd gedaan omdat treinreizigers van Deventer naar Hengelo, via de lijn Zutphen-Oldenzaal werden omgeleid. "Door het ongeluk met de trein van vannacht kunnen we geen extra treinen meer inzetten, omdat de trein is beschadigd", zegt woordvoerster Petra Wessels van Syntus.
Vannacht reed een machinist een lege passagierstrein door een stootblok heen bij Zutphen. Het ging om een rode Twents-trein. Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht. De trein en het spoor raakte beschadigd. De machinist bleef ongedeerd, maar is wel erg geschrokken. Hij zal voorlopig geen treinen meer rijden. De man moet eerst een psychologisch onderzoek ondergaan. Dat is een standaardprocedure, laat Syntus weten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.