Nieuws

Zwolle zet verkeersregelaars in voor betere gastvrijheid van de stad

Verkeersregelaars voor een goede eerste indruk
Verkeersregelaars voor een goede eerste indruk
De gemeente Zwolle zet verkeersregelaars in voor het verbeteren van de gastvrijheid van de stad en het vergroten van de werkgelegenheid.
Bij evenementen, werkzaamheden en op andere drukke momenten zet Zwolle 'gastvrije' verkeersregelaars in. Het is een proef die tot en met augustus volgend jaar loopt. Een kwart van de verkeersregelaars is al enige tijd werkeloos en kan maar moeilijk aan het werk komen. Bij de proef werkt de gemeente samen met het bedrijf Brink Verkeer uit Zwolle. Brink Verkeer levert de verkeersregelaars en leidt ze op. Ook bedrijven, organisaties en organisatoren van evenementen in Zwolle kunnen gebruik maken van de 'gastvrije' verkeersregelaars.

Eerste indruk van Zwolle

De mannen en vrouwen die worden ingezet als 'gastvrije' verkeersregelaar worden goed voorbereid op hun rol, meldt de gemeente Zwolle. Ze leggen immers het eerste contact met bezoekers en geven dus een eerste indruk van Zwolle af. De verkeersregelaars moeten kennis van de stad hebben en ze krijgen een cursus hoe ze zo vriendelijk mogelijk om moeten gaan met mensen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.